RepRap.sk

open source 3D tlačiareň

The Jellyfish RepRap – Kde sme nakupovali

Jakub Šturc

Množia sa otázky, že čo všetko a kde všade sme nakupovali.

Najväčšiu objednávku sme urobili z reprapsource.com. Joachim (jglauche na #reprap irc) je príjemný chlapík, rád poradí a relatívne rýchlo posiela. Z nemecka to trvalo poštou cca týždeň, väčšinu času zásielka strávila na slovenskej strane. Brali sme motorčeky, RAMPS shield, drivers, vytlačené diely, heated bed, lineárne ložiská, 608ZZ ložiská, mechanické spínače.

Arduino Mega 2560 sme kúpili z eBay od nejakého čínskeho dodávateľa s dobrými referenciami. Došlo a funguje bez problémov. Clo po nás nikto nechcel.

Hotend a hobbed bolt sme si pôvodne vyrobili svojpomocne. Nezadarilo sa, tak sme objednali z arcol.hu. Laszlo (arcol.hu na #reprap) rýchlo poslal a do týždňa to tu bolo.

Ozubné remene sme kúpili v powerbelt.sk, vodiace (hladké) tyče v Italinox Slovakia. Závitnice, šroubiky a matičky sme zohnali z lokálneho železiarstva.

Toľko naša skúsenosť. Nakupovali sme len raz, tak nemáme čo porovnávať, ale subjektívne sme spokojní. Ak máte nejaké zaručené tipy, budeme radi, ak sa o ne podelíte a napíšete komentár.


Categorised as: Uncategorized


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *